Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas putem kontakt forme, mail-a, telefonom ili nas posetite

Ukoliko imate pitanja, želite da zakažete pisanim putem konsultaciju ili posetu našem prodajno-izložbenom salonu, molimo Vas, popunite kontakt formu.

7 + 14 =

Posetite nas

Naš prodajno-izložbeni salon se nalazi na izlazu iz Sremske Mitrovice, na putu koji vodi ka Vognju i Rumi, nedaleko od mitrovačkog Novog Groblja. Voganjski put, kako se ova ulica zove, predstavlja nastavak Bulevara Konstantina Velikog (koji vodi ka Laćarku) i Bulevara Arsenija Čarnojevića i Ulice Palanke, koji su od antičkih vremena predstavljali jednu od raskrsnica sveta, i žilu kucavicu transporta na ovim prostorima. Naime, ova dva bulevara, ulica i put predstavljaju nekadašnji put VIA SIRMI, kojim je Rim bio povezan sa Atinom i Konstantinopoljem.

Carski Sirmium – grad legendi

Sremska Mitrovica je, ustvari, drevni Sirmijum (Syrmien na nemačkom, Syrmion na grčkom, i Syrmie na francuskom), jedna od četiri carske prestonice moćnog Rimskog Carstva u vreme Tetrarhije (Četvorovlašća), zajedno sa Antiohijom (Antakya, Turska), Mediolanumom (Milano, Italija), i Augustom Treverorum (Trier, Nemačka).

Kamenorezačka tradicija je, stoga, zanat i esnaf sa sjajnom tradicijom u ovom području. I više od toga, lokaliteti drevnog Sirmijuma čuvaju mnoge iskopane i rafinirane kamene predmete i kamenorezačke radove, kao što su stubovi, statue, sarkofazi, i ostali vredni objekti. Jedan od bisera Muzeja Srema i bisera kamenorezačkog rada je Sunčani sat, koji se čuva kao posebno blago grada. Stari sarkofazi i stubovi se nalaze svuda po gradu, u Gradskom parku, na trgovima…

Pin It on Pinterest

Share This